sobota, 10 grudnia 2016

Owsiano-amarantusowy koktajl z bananami

Kolejny przepis – a tych nigdy dość – na pyszny śniadaniowy koktajl, który za sprawą płatków owsianych, amarantusa i orzechów jest też bardzo pożywny i sycący. Jeżeli chcesz, aby był bezglutenowy, wybierz bezglutenowe płatki owsiane.


Składniki na 2 porcje:
½ szklanki płatków owsianych
1 szklanka amarantusu ekspandowanego
30g uprażonych orzechów włoskich
2 łyżki syropu klonowego
1 ½ łyżeczki kakao
2 szklanki (400ml) mleka migdałowego lub owsianego
2 mrożone banany


Wszystkie składniki wrzuć do kielicha blendera i zmiksuj na gładki koktajl. Przelej do dwóch szklanek lub kieliszków i natychmiast podawaj.

2 komentarze:

Witam! Miło mi Ciebie gościć, proszę o wyrażenie swojej opinii na temat aktualnego posta. Dziękuję i pozdrawiam serdecznie.

TOP