Roślinne półprodukty

Kostki bulionowe

Od czasu do czasu gotuję bulion i zamrażam tak, jak kostki do lodu. Służą mi one jako zastępnik tłuszczu przy przyrządzaniu różnych potraw.
Waniliowe masło z orzechów nerkowca

To najlepsze masło, jakie w życiu jadłam i żadne kupne nie może się z nim równać. Doskonałe do wszystkiego: ciast, ciasteczek, koktajli, kremów, kanapek, a zwłaszcza do wyjadania prosto ze słoika.


Domowe tahini

Aromatyczna pasta na bazie nasion sezamu używana jest do przyrządzania wielu potraw w krajach Bliskiego Wschodu. Proces miksowania przeważnie poprzedza lekkie podprażenie nasion, co intensyfikuje aromaty.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witam! Miło mi Ciebie gościć, proszę o wyrażenie swojej opinii na temat aktualnego posta. Dziękuję i pozdrawiam serdecznie.

TOP