Danie to jest w stylu tych leniwych.
Wracamy po pracy nie mamy ochoty siedzieć zbyt długo w kuchni więc
na myśl przychodzi coś szybkiego. Wystarczy mieć tylko kilka
niezbędnych składników i możemy zrobić syty obiad, coś na wzór
sosu bolognese lecz z wiadomych względów nim nie jest. Jest taż
bardziej uproszczony, a na pewno zdrowszy. A do przygotowania
potrzebne będzie...
Składniki:
2 łyżki oliwy
2 ząbki czosnku
1 duża biała cebula
1 kostka tofu wędzonego (około 175g)
500ml passaty
sól, pieprz, bazylia
makaron
Na patelni rozgrzej oliwę i wrzuć
pokrojoną cebulę. Podsmaż 1-2 minuty, aż się zeszkli, a
następnie dodaj pokrojone w kostki lub rozdarte na drobno tofu
wędzone i smaż kolejne kilka minut do momentu aż zacznie
brązowieć. Dodaj przeciśnięte ząbki czosnku, odczekaj minutę i
dodaj passatę. Zamieszaj i podgotuj sos jeszcze kilka minut. Dopraw
do smaku solą, bazylią i pieprzem. Sos podawaj z makaronem.
2-3porcje
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witam! Miło mi Ciebie gościć, proszę o wyrażenie swojej opinii na temat aktualnego posta. Dziękuję i pozdrawiam serdecznie.