niedziela, 2 sierpnia 2015

Bananowy shake z syropem klonowym

Zakup większej ilości bananów i ich zamrożenie w strunowych woreczkach to bardzo dobra inwestycja, która sprawi, że każdy koktajl będzie miał kremową i gładką konsystencję. Bananowy shake zna chyba każdy, z tymże ta domowa wersja jest o wiele zdrowsza, bo bez dodatku cukru. Tylko cztery składniki, jedno naciśnięcie guzika i pyszne śniadanie gotowe. 


Składniki:
2 mrożone banany
2 szklanki mleka ryżowego
2 garście słonecznika
2 łyżeczki syropu klonowego


Jak w przypadku wszystkich koktajli, wszystkie składniki wrzuć do blendera i zmiksuj na gładką masę. Przelej do szklanek i natychmiast serwuj, ponieważ shake szybko ciemnieje. 

2 porcje


2 komentarze:

  1. i to się nazywa kremowa kwintesencja słodyczy :)

    OdpowiedzUsuń
  2. takie szejki mogę pić codziennie! :D

    OdpowiedzUsuń

Witam! Miło mi Ciebie gościć, proszę o wyrażenie swojej opinii na temat aktualnego posta. Dziękuję i pozdrawiam serdecznie.

TOP