Składniki:
4 cebulki dymki
4 średnie ogórki gruntowe
1 czubata łyżka posiekanej świeżej mięty
1 średni granat
3 łyżki soku z cytryny
szczypta soli
Dymki umyj i pokrój w krążki.
Ogórki obierz, przekrój na ćwiartki, wykrój część z pestkami i posiekaj w 1 cm kawałki. Dymki i ogórki przełóż do miski. Dodaj też świeżo posiekaną miętę oraz pestki granatu, całość polej sokiem z cytryny i dopraw solą. Zamieszaj i podawaj.
2 porcje
Bardzo mi się podobają sałatki podawane w słoiczkach <3 Nie próbowałam jeszcze połączenia ogórka z granatem, ale chętnie spróbuję :)
OdpowiedzUsuńwww.missplanner.pl
Bardzo ciekawy przepis! Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńDziękuję i również pozdrawiam :)
Usuńpychotka polecam wszystkim
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Zapraszam do mnie: http://karolinakuchmaci.blogspot.com/