Roślinne zamienniki

Dyniowe purée

Od pewnego czasu nie wyobrażam sobie przyrządzania wypieków bez warzywnej lub owocowej bazy, która doskonale zastępuje niezdrowe składniki, takie jak tłuszcz, cukier czy jajka i sprawia, że taki łasuch jak ja może bez żadnych wyrzutów sumienia jeść swoje ulubione ciasta.

Pasta daktylowa

Moim zdaniem najlepszy słodzik do wszelkiego rodzaju ciast, koktajli czy deserów. Ja uwielbiam wyjadać ją prosto ze słoiczka, dlatego zwykle przygotowuję większą ilość. Idealnie sprawdza się jako smarowidło do naleśników czy kanapek.
Roślinny zdrowy majonez

Pogoda rozpieszcza nas pierwszymi promykami wiosennego słońca, święta za pasem, najwyższa pora więc zabrać się za pyszne i roślinne wielkanocne potrawy. Na pierwszy rzut pójdzie majonez, który stanowi bazę do większości dań.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witam! Miło mi Ciebie gościć, proszę o wyrażenie swojej opinii na temat aktualnego posta. Dziękuję i pozdrawiam serdecznie.

TOP